Nu är det dags för nördarnas helt egna dag, den 25: maj är det internationella nörddagen eller Geek Pride Day som dagen kallas på Engelska. I morgon är det alltså läge att stoltsera lite extra med sitt mest insnöade intresse.  Ett tillfälle för alla filmnördar, datanördar, musiknördar, sportnördar, fantasynördar, tevespelsnördar, science fiction nördar, frimärkesnördar, serietidningnördar, djurnördar och  bilnördar att vara riktigt stolta!

Jag hörde om dagen för första gången i morse när jag satt i bilen och lyssnade på Morgonpasser i Sverigesradio. Där lät dom alla nördar ringa in och berätta om sitt nörderi.

Känns rätt kul och aktuellt för min del att dagen dök upp just nu. Själv är jag ju webbnörd och arrangerade så sent som i lördags ett riktigt geek meet för mina närmsta webb geeks. Vi döpte vår nördgrupp till Järna Web Geeks och mer om detta kommer ni kunna läsa på tillhörande hemsida, som är på g.

Så se till att avsätta tid i morgon till att uppmärksamma och verkligen nörda in på ditt egna unika nörderi! Våga vara nörd!

Fakta om internationell nörddagen:
Internationella nörddagen, nördarnas dag eller Geek Pride Day, firas varje år den 25:e maj. Dagen har funnits sedan 2006.

Lämna ett svar