+ därför gillar jag iPad
Sedan jag började använda iPhone har jag helt förälskat mig i känslan av detta UI. Navigera med fingrarna är grejen. När jag sätter mig vid en gammeldator med mus och tangentbord känns det redan så klumpigt och old school. Och så gillar jag fokuseringen som uppstår när man använder en app i taget, visst saknar jag multitasking (mycket) men att hela skärmen och hela gränssnittet anpassas för det jag just nu gör är bara så bra.
Problemet med iPhone är att skärmen är liten. Det blir trångt. Kan inte vänta till att få använda detta UI på en större skärm, förväntar mig en underbar användarupplevelse.

– därför är jag skeptisk till iPad
Kortversion: inlåsning, ingen USB, lite GB, ingen kamera och fortfarande ingen multitasking.

Så har vi besvikelserna (låter tjatigt även om det är första gången jag skriver det), 16 eller 32 gb, hur fort fyller man inte en så liten disk med bilder och musik. Tio minuter? Men då tänker jag, den är byggd för molnet-tjänster! Glöm Apples fansy bildprogram, ha bilderna på flickr, glöm iPod, lyssna på Spotify (multitasking pleace!) och ha dokumenten, mejlen och kalendern hos Google. Många gnäller över att den saknar Flash, men Flash klarar jag mig faktiskt utan.

När vill jag använda den då?
På jobbet (som komplement till min MBP), på lunchen, på resor och sist men inte minst så är det när jag är hemma (soffan, köket, sängen).

Kommentarer

om du crackar din iPhone så klarar de minimera apps, ha de igång i bakgrunden osv! ;)
Vet inte om detta funkar på iPad, men skulle gissa att det gör det

Jo det är klart, bygger man om den så bygger man om den. Men om man inte crackar, villket jag valt att inte göra, så saknar man multitasking. Har du en iPhone nu också eller?

Lämna ett svar