Läser Sofias inlägg om 90-talsnostalgivår musikblogg Spotifylistor ♫ där hon målar upp minnen knutna till musiken från 90-talet. Hon gör det så bra så jag verkligen tas tillbaka till den tiden och ser alla scenarion framför mig. Lika mycket som jag blir imponerad av sättet att skriva, ja hon är skrivmänniska, ingen mening att ryckas med i pockande avund, lika mycket blir jag fascinerad av hur tydliga gamla bortglömda minnen kan bli, när dom väcks till liv på rätt sätt. En doft, en låt, en välskriven text.  Helt plötsligt aktiveras minnet och en svunnen verklighet är plötsligt verklig igen.  Att kunna väcka minnen till liv, sådär riktigt starkt så man verkligen känner det, är en konst.

I dag var jag på badhuset. I fickan på mina badshorts har jag samlat några små runda stenar. En från en strand i Österlen. En från en strand i Grekland. Och så vidare. Varje gång jag tar på mig shortsen och känner stenarna får jag starka minnen från dessa stränder. Ibland kan man helt enkelt välja sina egna minnen som man vill ska väckas.

Så, iväg med dig och återupptäck 90-talet :)

Lämna ett svar