Greenpeace samlar nu namnunderskrifter för att jag ska slippa att, i en nära framtid, bli tvungen att koka ganmodifierat ris i min gryta. Självklart har jag skrivit under och hoppas att du hjälper mig genom att också göra det. Mina barn ska inte behöva äta Monsantos eller någon annans genmodifierade grödor, hur resistenta grödorna än är mot Roundup och liknande gifter så tror jag att vi mår bättre med naturligt ris. Helt naturligt naturligtvis! Kan inte låta bli att posta även denna video från Greenpeace i hopp om att även du ska bli motivierad att skriva på listan som dom ska använda för att be alla regeringar runtom i världen att säga nej till GMO-ris från Bayer’s.

Kommentarer

Det rliga med allt man läser om alla som är emot GMOris är att ingen har ett bra argument för varför man inte ska äta det. Det verkar ju egentligen inte finnas någre bevis på att det är dåligt för oss, mer än att det inte är naturligt. Och? Kan inte onaturligt vara bra? Ska vi sitta nakna bara för att aporna gjorde det? Det vore väll det mest naturligt?

Det finns poänger med att se till att det fortsätter arbetas med genmodifierat ris. Golden Rice är ett bra exempel på att den utvecklingen är vettig att stödja. Jag menar inte att om man köper klon-ris till vardags så minskar det världssvälten men det kan vara bra att tänka på när man kritiserar.

Lite sent svar här, men för mig känns det bara helt fel med GMO. Jag är ingen forskare eller så så jag kommer inte rada upp massa tunga fakta, men när jag varit på GMO-konferens och hört bönder från andra sidan atlanten som berättar hur patenterade GMO-grödor sprider sig och gör att det till slut inte finns någon valfrihet, det går helt enkelt inte att välja att odla helt GMO-fritt om man vill, för nej, även GMO-grödorna sprider sig och beblandar sig med övrigt. Dom blev då stämda av Monsanto för att Monsantos patenterade grödor gick att hitta bland deras grödor på åkrarna, men det är en annan historia.

När alla bekämpningsmedel kom så var dom så heta och man var så övertygad om att detta skulle ge bättre skördar osv, en tid senare vet vi att de inte bara gav större skördar utan även har bidragit till mkt problem. Vad jag förstått bland annat försurning av sjöar och hav, mindre näringsrika grödor, osv.. Mindre långsiktiga och hållbara jordbruk helt enkelt. Detta har kanske inte någon direkt koppling till GMO, men för mig är det ett tecken på att man inte ska köra igång med att förändra den naturliga processen för mkt, även om någon sjunger i ens öra om bättre skördar och mätta magar i fattiga länder. Jag tror inte på det.

när det handlar om mat så är jag övertygad om att ett så naturligt jordbruk/odlande (ekologiskt/biodynamiskt) och så enkel förädling som möjligt är rätta vägen. Äkta vara, ni vet :) Och då naturlig (ekologisk) äkta vara.

Lämna ett svar