Nu ska jag lägga fram några bevis på att 2012 är året då framtiden blir till nutid. Om du tittat på science fiction rullen Prometheus så kan du se mina exempel på nu existerande motsvarigheter till några av sf-elementen i filmen. Det som man spontant tänker tillhör en avlägsen framtid är alltså verklighet här och nu. Men det ter sig ändå så overkligt.

Två fenomen från filmen Prometheus som existerar redan i dag:

Två andra exempel som får mig att känna att vi lever i framtiden:

Framtiden är här för att stanna. Nu väntar vi bara på en Transporter, eller finns den redan?

Ps. Detta blev ett riktig TED-inlägg. Men det är ok, för TED är så bra. Det perfekta vardagsformatet och en utmärkt bra informationsdiet. Älskar att lära mig något samtidigt som jag lagar mat eller diskar.

Lämna ett svar