Pinnbröd över öppen eld

När man är ute i skogen och vandrar, gör upp en eld och grillar så är det härligt att baka pinnbröd. Vi går ut i skogen varje helg nu. För några veckor sedan eldade vi ovanpå snön, nu är det redan så torrt så man får vara noga med var man eldar. I dag gjorde vi pinnbröd över elden, enkelt och smakar gott. Här är mitt recept på pinnbröd.

Recept: 4 st pinnbröd

2,5 dl vetemjöl
1 tesked salt
1 tesked bakpulver
1 dl vatten

Förbered hemma: Blanda de torra ingredienserna, blanda sedan i vatten, arbeta degen jämn. Lägg degen i en liten plastpåse.

Ute i skogen: Ta en 1/4 av degen, och gör den till en avlång rulle. ringla degen kring en grillpinne. Grilla över elden. När brödet lossar från pinnen utan att klibba är det färdigt. Ät och njut! Om du vill kan du skära upp brödet och ha det som korvbröd.

Pinnbröd - hur gör man?

Kommentarer

Fortfarande milt, regnigt och blåsigt men det går bra med en promenad i skogen. Vi har en liten sjö att gå runt om, cirka 3,8 km, många vindskydd. Där finns ibland ved men inte på alla ställen.
Tag med degen i en bunke eller gör pinnbröden klara hemma, mjöla dem litet så att de inte fastnar i påsen . Bra idé att lägga dem på en bricka. Är det jättebråttom med små barn får man helt enkelt göra dem klara hemma och värma dem över elden. /LN

Lämna ett svar