Google Buzz är den nya lilla stjärnan på himmelen. Den senaste och just nu mest omdiskuterade tjänsten på den sociala webben. Jag testar just nu följande WordPress tillägg på den här bloggen: WPBuzzer och Google Buzz ER, det är lite tidigt men man vill ju testa :). Om du också vill vara tidigt ute med att integrera Google Buzz med din WordPress-blogg så kommer hät en liten lista med tillägg/plugins som enkelt ger din blogg Buzz-knappar, en Buzz widget eller varför inte en hel rad med dela-knappar för de viktigaste tjänsterna, där Buzz numera ingår.

Google Buzz widget för WordPress sidebarBuzz widget i din sidebar

Med tillägget Google Buzz ER kan du lägga en klassisk Twitter-liknande widget i sidebaren på din WorPress-blogg som visar valfritt antal av dina senaste buzz-inlägg. Det ända som saknas är att man inte ser hur många kommentarer varje inlägg har fått, det är lite synd. Det finns en annan Buzz-widget som utlovar detta, men som tyvärr inte verkar fungera. Så här fixar du Google Buzz ER på din wordpresblogg.

  1. Ladda ner Google Buzz ER
  2. Ladda upp tillägget med FTP till mappen wp-content/plugins
  3. Logga in och gå till tilläggets inställningssida och fyll i ditt googlekonto
  4. Gå till Utseende/Widgets och lägg till Google Buzz ER i din sidebar.
  5. Klart. Surfa till din blogg och titta på resultatet.

Light Social

Om du vill ha en klassisk heltäckande radda med Dela-knappar kan du använda tillägget Light Social som förutom Buzz även lägger till knappar för  bland annat Digg, Reddit, Facebook, Delicious,  LinkedIn och Twitter. Knapparna läggs till i slutet av varje bloggpost.

Google Buzz knappar

Google Buzz-knapp

WPBuzzerGoogle Buzz Button och WP Google-buzz är tre tillägg som ger dig möjlighet att ha en buzz-this-knapp vid varje inlägg. Med en Google Buzz knapp vid inlägget kan dina läsare på ett enkelt sätt sprida ditt blogginlägg direkt till sina Google buzz vänner.

Tillägget WP Google-buzz ger dig en hel radda knappar att välja på, Google Buzz Button låter dig lägga till en Buzz-this knapp och WPBuzzer är det wordpress tillägg som jag valt att använda,  och som du kan se intill detta inlägg (om jag inte redan avaktiverat tillägget :), det ska visa hur många som har buzzat ditt inlägg.

Källa: Jag hittade dessa eminenta Buzz-tillägg hos Mashable.

Kommentarer

[…] släpper Google en ny fuktion som kallas +1. Sedan tidigare har man ju Google Buzz-knappen och nu kommer denna som i stort liknar Facebooks gilla-knapp. Till en början kommer +1-knappen att […]

Lämna ett svar