Här kommer en liten snabbguide till hur du enkelt får alla evenemang som du blir inbjuden till på Facebook att hamna i din Google Kalender (fungerar lika bra med andra kalendrar som Apple iCal, Microsoft Outlook eller Lightning). Det är nämligen supersmidigt att ha alla Facebook-evenemangen i din digitala kalender, det är ju där du planerar din tid!

Uppdatering 2010.09.09: Har nu lagt in nya bilder som stämmer överens med hur Facebook ser ut i dag. Facebook har ju förändrats en del sedan jag publicerade guiden (ett år sedan). Numera är problemet med att evenemangen visades med fel tid (annan tidszon) borta. Du kan nu lita på tiderna som visas i kalendern, det hjälper :)

Steg 1: Klicka dig fram till sidan Evenemang på Facebook
Facebook Evenemang

Steg 2: Klicka på ”Exportera evenemang”

Facebook | Evenemang — Exportera evenemang

Steg 3: Kopiera URL (webbadressen)

Facebook | Exportera evenemang

Steg 4: Gå till Google Kalender och under Andra kalendrar väljer du ”Lägg till” och sedan ”Lägg till en webbadress” sedan kopierar du in URL:en i fältet som dyker upp.
Fullscreen-2

Färdigt!
Nu kommer alla dina Facebook-evenemang att dyka upp i din kalender!

Kommentarer

Det fungerar ju även direkt i iPhone:

Settings\Mail, Contacts, Calender\Add Account…\Other\Add Subscribed Calender

Kopiera in länken från Facebook!

//Fredrik

Tack för tipset Fredrik, jag har dock ingen iPhone, det är nog därför jag inte nämnde det :)
Men det är ju många som har en iPhone och en dag kanske även jag så tipset kommer nog till nytta.

moonhouse kommenterade på Twitter: @WalterNaeslund Synd bara att tidszonerna som exporteras är konstiga.

Och så är det faktiskt, tyvärr. I min Google Kalender visas alla Facebook-evenemang två timmar senare än dom ska. Tex. 19.00 blir i stället 21.00

Men om man är medveten om det så tycker jag ändå att det underlättar mycket. Man kan ju räkna bort två timmar i huvudet. Man har evenemanget i kalendern och med ett klick (på ”kopiera till min kalender”) så har du skapat en ny kalenderpost som du kan redigera om du tex vill lägga in en påminnelse (Google Kalender erbjuder påminnelse via SMS, vilket är mycket smidigt!).

Lämna ett svar