/

Tänkte bara tipsa om en ny tjänst som heter Ditto. Den liknar på ett sätt Foursquare men med den skillnaden att du med Ditto berättar för dina vänner vad du tänker göra, eller vad du är sugen på att göra. Med Foursquare, Gowalla, Facebook Places, och liknande tjänster så ”checkar man in” på platser där man befinner sig, till exempel när man är på en restaurang. Du berättar för omvärlden vad du gör och kan få rekomendationer och tips för den restaruangen du befinner dig på. Alltså handlar det om något du gör eller har gjort.

Men ofta får jag lust att göra någonting kul, låt säga gå på bio eller hitta en bra restaurang där jag befinner mig. Men jag kanske inte vet vilken film eller restaurang. Med Ditto så kan jag skicka ut till mina vänner att jag är sugen på detta och få tips på bra filmer, bra restauranger eller kanske vill någon vän till och med följa med.

Detta är någon som redan händer på Facebook i dag. Den här statusuppdateringen av min vän Jesper slutade till exempel med att jag hängde med på Slava Teatern. Helt spontant.

Här hör du Jyri Engström, som tidigare skapat Jaiku och jobbat på Google med mobila tjänster (bl. a. Latitude och Buzz) tala om sin nya tjänst Ditto.

Nu har Jyri gjort det igen! Tror jag.
Så, vad är ditt nästa steg? Berätta det på Ditto!

Ps.
Hittade Ditto via Peters hjärndump; om DittoFleecelabs blogg. Tack för tipset Peter.

Lämna ett svar